top of page

Bloem Agaat

Sterrenbeeld:

Maagd

Hardheid:

6,5-7

Chakra:

Hart chakra (4e) & Wortel chakra (

Element:

Aarde en Water

Dichtheid:

Kleur:

Licht tot donkerroze, licht tot donker oranjeroze en wit, transparant of créme met witte of créme spikkels

Vindplaats:

Madagaskar

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Bloem Agaat komt voorbij met veel diversen namen zoals: Flower Agaat, Kersenbloesem Agaat en Sakura Agaat. Bloem Agaat is fossiel koraal geconserveerd in een transparante steen (Calcedoon) waardoor er prachtige bloempatronen ontstaan. Er wordt ook wel gesproken van "Rode Bloem Agaat", dit is Bloem Agaat wat meer Carneool bevat, ook een bestantsdeel van deze steen. Hierdoor krijgt de Bloem Agaat een rodere uitstraling.


Bloem Agaat wordt gevonden in Madagaskar en is pas ontdekt in 2017. Deze bijzondere, liefdevolle steen geeft troost en beschermt tegen angsten. Hierdoor geeft ze rust, ontkrampt het lichaam en geeft deze ook kracht, dus goed bij een burn-out. Ze zorgt voor acceptatie, zelfvertrouwen, een betere concentratie en moedigt oprechtheid en het spreken van de waarheid aan. Zeer goed voor mensen die zich onbegrepen voelen.


Bloem Agaat leert je in het nu te leven, moedigt je aan om helemaal jezelf te zijn en niet meer bang te zijn om afgewezen te worden. Ze leer je te genieten van het leven en in liefde te leven, zonder met minder geen genoegen te nemen. Bloem Agaat helpt je om alles lost te laten wat je niet meer dient en in vrede en acceptatie te leven. Dit gebeurd soms met de hulp van jouw Lichtwezens, Engelen en Gidsen.

Op spiritueel vlak verhoogt Bloem Agaat je bewustzijn en verbindt je met het leven. Het is een steen met grote helende eigenschappen. De zachte energie werkt kalmerend en is goed voor je gemoedsrust. Deze prachtige steen helpt je om in contact met je hogere zelf, waardoor je steeds meer van jezelf gaat ontdekken, maar ook een ander beter begrijpt.


Bloem Agaat heeft een helende en vrouwelijke energie. Het is een aardende steen die je lichaam reinigt en je fysiek, emotioneel en intellectueel in evenwicht brengt. Deze liefdevolle steen maakt je zacht, opent het hart en helpt bij verbittering, woede en negativiteit uit je systeem te laten stromen. Ook geeft ze je moed om opnieuw te beginnen. Tevens ondersteunend ze de spijsvertering, de maag, de ogen, blaas, seksuele organen en de baarmoeder. De botopbouw, keel, longen, angina, verkoudheid, ontstekingen, zenuwstelstel, reumatische aandoeningen, emotie en verdriet. Ondersteunt en reinigt het lymfstelsel, de bloedvaten en bij huidaandoeningen. Helpt beter te slapen en bij enge dromen.

bottom of page