top of page

Beryl

Sterrenbeeld:

Afhankelijk van de kleur. Goudberyl staat bekend bij de Leeuw.

Hardheid:

7,5-8

Chakra:

Afhankelijk van de kleur, de Zonnevlecht chakra (3e) hoort bij Goudberyl

Element:

Afhankelijk van de kleur

Dichtheid:

Kleur:

Groen, blauw, geel, rood en wit van kleur zijn en doorzichtig tot doorschijnend

Vindplaats:

o.a. gevonden in Mozambique, Brazilië, Noorwegen en Madagaskar

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Beryl werkt kalmerend, vermindert (de gevolgen van) stress en maakt doelgericht, efficiënt, helder van geest, gefocust en helpt je je potentieel te verwezenlijken. Deze prachtige en veelzijdige steen vermindert nervositeit, spanningen, emotionele stress en overprikkeldheid. Het werkt motiverend, geeft moed en maakt vrolijk. Het helpt je positief in het leven staan en je plannen en doelen stap voor stap waarmaken. Het stimuleert een vooruitziende blik, maakt bedachtzaam en vermindert roekeloos en risicovol gedrag.


Fysiek werkt Beryl ontgiftend en vermindert klachten veroorzaakt door stress. De steen heeft een positieve werking op lever, longen, hart, bloedsomloop, maag en ruggengraat.


Er zijn diversen vormen van Beryl en deze hebben hun aanvullende eigenschappen. Het gaat bijvoorbeeld om SmaragdAquamarijn, Heliodoor, Gosheniet en Morganiet. Deze prachtige stenen, zijn je wellicht al bekend en hebben en/of krijgen hun eigen pagina.


Voor Bixbiet en Goudberyl zijn de aanvullende eigenschappen beperkt en kunt u hieronder vinden:

Bixbiet werkt activerend en maakt dynamisch, daadkrachtig en helpt aarden.

Goudberyl is een spirituele steen met een harmonische werking. Het werkt kalmerend en helpt bij divinatie (bijvoorbeeld waarzeggen met edelstenen) en andere spirituele activiteiten.


Leuk feitje: Beryl komt van het woord Berullus, waarmee in de Romeinse tijd edelstenen met een zeegroene kleur werden aangeduid.
bottom of page