top of page

Aventurijn

Sterrenbeeld:

Stier, Tweelingen & Maagd

Hardheid:

6,5

Chakra:

Hart chakra (4e)

Element:

Water en Aarde

Dichtheid:

Kleur:

Divers, meest bekend is blauw en groen

Vindplaats:

o.a. gevonden in Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Deze steen wordt ook Aventurien genoemd. Ze werkt kalmerend, beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Aventurijn trekt voorspoed en geluk aan, motiveert om je dromen waar te maken. Ze stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën (creativiteit). Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties.


Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Waardoor het je leiderschap skills versterkt. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders. Aventurijn helpt ook bij stotteren en ernstige neuroses door inzicht te bieden bij de onderliggende oorzaken.


Fysiek werkt ze pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op stress gerelateerde hoofdpijn, migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen. Tevens heeft ze een positieve invloed op de thymus en kan ze de cholesterolgehalte verlagen. Heb je huiduitslag? Hier kan ze bij helpen! Tevens kan ze (slag)aderverkalking en hart aanvallen voorkomen. Aventurijn werkt ook goed voor je bijnieren, longen, neusbijholten, je hart, spierstelsel en je urogenitale systeem. Ze hebben hier zeker baat bij.


Aventurijn heeft meerdere kleuren, maar er zijn 2 kleuren die nog extra eigenschappen hebben:


Groen: Groene Aventurijn is een echte trooster en genezer van het hart en brengt je harmonie. Ze beschermt het hart, brengt bepaalde dingen weer onder controle en is goed bij kwaadaardige ziekten. Ze kan ook helpen bij misselijkheid en het loslaten van negatieve gedachten en emoties. Kort gezegd, Groene Aventurijn zorgt voor emotionele rust en welzijn.


Blauw: Deze kleur is een extra krachtige genezer van de geest.

bottom of page