top of page

Argoniet

Sterrenbeeld:

Steenbok

Hardheid:

3,5-4

Chakra:

Zonnevlecht (3e) en kruinchakra (7e)

Element:

Vuur

Dichtheid:

2,94

Kleur:

Oranje tot bruin, wit, blauw of geel

Vindplaats:

o.a. gevonden in Spanje, Frankrijk, Italië, Roemenië en Oostenrijk

Planeet:

Venus

Hoort bij de maand:

Januari & December

Beschrijving:

Aragoniet is aardende steen en een betrouwbare aarde genezer. Ze is afgestemd op onze aarde Godin en moedigt conservering en recycling aan. Doordat ze zo mooi met de aarde verbonden is versterkt ze jouw band met de aarde en stabiliseert de basis- en aardechakra’s. Ze helpt je even een pas op de plaats te doen en tot rust te komen bij over stimulatie en stress. Aragoniet herstelt het evenwicht bij een te snelle spirituele of lichamelijke ontwikkeling en gaat hiermee overbelasting tegen.


Je zou op afstand een oproep kunnen doen op haar kracht. Tevens werkt ze kalmerend bij overgevoeligheid, innerlijke onrust, spanningen, stress en woede. De steen biedt kracht en ondersteuning en bevordert flexibiliteit, tolerantie, geduld, concentratie, discipline en acceptatie.  Hierdoor kan ze goed zijn voor mensen die moeten leren te delegeren.


Fysiek werkt Aragoniet verwarmend, pijnverlichtend en kramp opheffend. Ze heeft een positieve werking op verkoudheid, calcium opname en de botten, de spijsvertering en het immuunsysteem. Ze leert je comfortabel te zijn met je lichaam en bestrijd een aantal ongemakken zoals zenuwtrekkingen en krampen die uit gevolg van innerlijke onrust komen. Ze kan ook helpen bij de ziekte van Reynaud en je elasticiteit van tussenwervelschijven.


De steen is vernoemd naar zijn eerste vindplaats, Argon, Spanje.

bottom of page