top of page

Aquamarijn

Sterrenbeeld:

Tweelingen, Weegschaal, Waterman & Vissen

Hardheid:

7,5-8

Chakra:

Keel chakra (5e)

Element:

Water

Dichtheid:

2,68 á 2,74

Kleur:

Kleurloos, blauw, groenachtig tot groen en geelachtig

Vindplaats:

o.a. gevonden in Brazilië, Pakistan, Madagaskar en Zimbabwe

Planeet:

Neptunus, Venus, Jupiter & Saturnus

Hoort bij de maand:

Maart

Beschrijving:

Deze mooie edelsteen heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het maakt je oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Aquamarijn helpt je in “the flow” te komen en in het moment van leven te staan. Het bevordert communicatie en kennisoverdracht, helpt bij het goed verwoorden van ideeën en concepten en ondersteunt hierdoor bij spreken in het openbaar of bij het voor de “klas” staan. Het is een goede steen om in de buurt te hebben als zaken afgerond moeten worden, want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor een heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming, maakt korte metten met (oude) zelfvernietigende programma’s en bevordert zelfexpressie.


Aquamarijn is zeer geschikt om bij je te dragen tijdens een meditatie. Het bevordert je spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid. Aquamarijn is ook in staat om stress te verminderen. Ze harmoniseert de omgeving en beschermt tegen verontreinigingen. Vroeger werd deze steen al talisman gedragen door zeelieden. Aquamarijn zou in staat zijn om geacht de duistere krijgen, deze tegen te gaan, maar ook om de hulp in te schakelen van de licht krachten en hierdoor onder andere hun te beschermen tegen verdrinking.


Fysiek werkt de steen verkoelend, brengt balans in het hormoonstelsel en stimuleert groei. Het heeft een positieve werking op de keel, klieren, schildklier, hypofyse, ogen, het gebit en de kaak. Aquamarijn kan verlichtend werken bij hoesten en bronchitis, huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis en bij ontstekingen aan de voorhoofds- en bijholtes. Tenslotte kan het de vochtbalans herstellen, vermindert het stress gerelateerde darmklachten en kalmeert het overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën (met name hooikoorts) en auto-immuunziekten.


Deze steen behoort tot de Beryl familie.

bottom of page