top of page

Apatiet

Sterrenbeeld:

Ligt aan de kleur

Hardheid:

3,2

Chakra:

Blauwe apatiet werkt in op het keel chakra (5e) en het voorhoofd chakra (6e) en de geelgroene apatiet werkt in op het zonnevlecht chakra (3e) en het hart chakra (4e)

Element:

Vuur

Dichtheid:

3,2

Kleur:

Wit tot grijs, geel, groen, blauw, violet of roze zijn

Vindplaats:

o.a. Verenigde Staten, Portugal, Duitsland, Brazilië en Mexico

Planeet:

Niet bekend

Hoort bij de maand:

Mei, Juni & Augustus

Beschrijving:

Deze steen stimuleert communicatie, zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei/ontwikkeling. Ze maakt je open, sociaal, extravert, levendig. Apatiet werkt zowel motiverend en als activerend. Hierdoor gaat ze apathie, uitputting, lusteloosheid, agressie, zorgen en prikkelbaarheid tegen. Ze vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur. Tevens bevordert Apatiet creativiteit.

Op spiritueel vlak bevordert ze het spirituele vaardigheden en meditatie. Apatiet helpt u bij het inzien wat het verschil is tussen bewustzijn en materie, hierdoor bevordert ze een menslievende houding. Deze steen is op de toekomst afgestemd, maar legt verbindingen met vorige levens. Ze helpt je bij het ontwikkelen van je psychische gaven en spirituele afstemming. Tevens verdiept ze meditatie en wekt ze de kundalini op.

Fysiek werkt Apatiet vitaliserend en stimuleert het celgroei, groei van kraakbeen, botten en tanden, maar heelt ze ook. Tevens verbeterd ze de calcium opname. Hierdoor heeft het een positieve werking op artritis, artrose, rachitis, gewrichtsklachten en botbreuken. Apatiet heeft ook een positief effect op de stofwisseling, hyperactiviteit en autisme. Ze onderdrukt honger en verhoogt de stofwisseling. Mede hierdoor kan ze je aanmoedigen om gezonder te eten. Ze heeft de mogelijkheid om klieren te helen, maar ook meridianen en organen. Last van een hoge bloedruk? Hierbij kan deze mooie steen ook helpen. Ze herstelt ook de evenwicht tussen de fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele lichamen en chakra’s door overactiviteit te verlagen en bij onder activiteit te stimuleren.


Blauw:

Deze kleur staat bekend om jezelf met een hoog niveau van geestelijke leiding te verbinden. Blauwe Apatiet vergemakkelijkt het spreken in het openbaar, verbeterd je groepscomunnicatie en opent de keelchakra, wat hier goed bij past. Tevens heelt ze emotionele aandoeningen en heelt het hart.


Geel:

Deze kleur activeert je zonnevlecht chakra en brengt stilstaande energie op gang. Het behandelt het chronische-vermoeidheids-syndroom. Bevorderlijk bij depressie en gebrekkige concentratie. Het helpt opgepropte woede te verwerken en als elixer onderdrukt het de sterke eetlust. Tevens goed voor diverse organen, zoals de milt en lever.

bottom of page