top of page

Angeliet

Sterrenbeeld:

Waterman

Hardheid:

3 - 3,5

Chakra:

Keel chakra (5e) & voorhoofd chakra (6e)

Element:

Wind

Dichtheid:

6,3

Kleur:

Lichtblauw

Vindplaats:

o.a. in Duitsland, Chili, Japan en Rusland gevonden

Planeet:

Neptunus

Hoort bij de maand:

Januari & Februari

Beschrijving:

Angeliet, ook wel de Engelensteen genoemd, brengt je bewustzijn en spirituele groei zodat je je ten volle in het nieuwe Aquarius tijdperk kan ‘storten’. Deze steen helpt de stap te maken naar 5D of het Aquarius tijdperk te vergemakkelijken. Deze kalmerende steen brengt je in contact met het Engelenrijk terwijl ze er tegelijk zorg draagt voor een goede aarding. Tevens brengt ze spirituele rijkdom door een diep en vredig gevoel vol met mededogen te creëren. Angeliet brengt eenheid waar eerst chaos was. Het geeft een rustpunt, zodat er vanuit kalmte kan worden gewerkt aan de jezelf.


Deze krachtige en mooie steen is bij uitstek geschikt voor healers en mensen die andere helende vakken (gezondheidszorg) beoefenen. Het mineraal verscherpt de waarneming en bekrachtigt de verbinding. Ze bevordert astraal reizen, spirituele ervaringen en communicatie (met name met Engelen). Het fijnstoffelijke gebied bij de voeten is zeer gebaat bij haar helende werking, dit omdat Angeliet de blokkades van de meridianen en energetische paden wegneemt zodat alles weer mag gaan stromen.


Angeliet bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Het heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Het helpt eerlijk te zijn en gevoelens te uiten. Ze zorgt ook voor acceptatie in lastige omstandigheden.


Fysiek heeft Angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding in het lichaam, vochtophoping of oedeem, keel, ontstekingen, schildklier, longen en werkt verkoelend. Ze wordt resoneert met de keelchakra en alle klachten behorende bij dit gebied zoals keelontsteking, schildklierproblemen zullen sterk verminderen door het dragen van deze steen. Ook het ondersteunen en behouden van het ideale lichaamsgewicht is een van haar helende eigenschappen.


Een leuke feitje is dat Angeliet is naaste familie van het mineraal Celestien. Sterker nog; ze is een gecomprimeerde (miljoenen jaren samengedrukt) Celestien vorm. Beide stenen lijken dan ook erg op elkaar zowel qua eigenschappen en als uiterlijkheden. Beide hebben ze dezelfde eigenschappen. Echter brengt Angeliet je ook belangrijke aanvullingen voor het Aquarius tijdperk.

bottom of page