top of page

Amethist

Sterrenbeeld:

Vissen & Waterman

Hardheid:

7

Chakra:

Voorhoofdchakra (6e) & Kruinchakra (7e)

Element:

Wind

Dichtheid:

2,6

Kleur:

Lila tot donker paars

Vindplaats:

Over hele wereld gevonden, maar meest bekend is toch wel Uruguay en Brazilië

Planeet:

Jupiter

Hoort bij de maand:

Februari

Beschrijving:

Deze mooie edelsteen heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist bevordert het zelfinzicht en helpt je eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Ze helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te herkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden.


Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer, omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Dit komt door haar zeer hoge spirituele vibratie. Op haar zelf stimuleert ze de kruin- en keelchakra, verbindt en creëert ze evenwicht tussen de fysieke, geestelijke en emotionele lichamen. Tevens kalmeert of stimuleert deze steen de geest.


Amethist heeft natuurlijk ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn, migraine, nachtmerries en andere slaapproblemen. Deze steen bevorderd ook de productie van hormonen, stemt het endocriene stelsel en de spijsvertering beter op elkaar af. Amethist stimuleert het immuunsysteem en is inzet baar bij hoofdpijn, spanningen, kleine verwondingen, kneuzingen en zwellingen. Deze worden namelijk verlicht/vermindert door deze steen. Het geneest aandoeningen aan je longen, luchtwegen, huidziekten en cel stoornissen.


Amethist is afgeleid van het Griekse woord amethustos = tegen de roes of niet bedwelmend en vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. Van wijn die gedronken wordt uit een van amethist vervaardigde beker zou men niet dronken kunnen worden.


bottom of page