top of page

Amber

Sterrenbeeld:

Leeuw

Hardheid:

2 - 2,5

Chakra:

Zonnevlecht (3e)

Element:

Aarde

Dichtheid:

Kleur:

Geel tot roodbruin van kleur maar kan ook groen, blauw en zwart zijn

Vindplaats:

Zie omschrijving

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Amber, wordt ook wel Barnsteen genoemd.

Deze steen werkt reinigend en beschermend. Ze zet negatieve energie om in positieve energie en maakt vrolijk. Deze krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam, helpt negatieve emoties, emotionele en fysieke pijn verminderen. Amber maakt stabiel, weerbaar en geeft zelfvertrouwen. Ze geeft een steuntje in de rug als het even wat minder gaat en kan ook ondersteunend werken bij stress, depressieve en suïcidale gevoelens en andere stemmingsstoornissen. Amber heeft een krachtige verbinding met de aarde en is een aardende steen voor hogere energieën. Ze reinigt ook de chakra’s en kan helpen suïcidale of depressieve neigingen tegen te gaan.


Fysiek heeft ze een positieve werking op de nieren, galblaas, darmen, maag, milt, keel, gewrichten, slijmvliezen en de ziekte van Lyme. Amber kan de wondgenezing verstellen en werkt verlichtend bij het doorkomen van tanden bij kinderen. Daarnaast is Amber ook een hele geschikte steen voor honden, omdat het goed is tegen teken en vlooien. Bij angstige honden wat meer zelfvertrouwen kan geven. Ze kan ook helpen bij gewichtsproblemen.


Leuk feitje Amber is gefossiliseerd, verhard dennenhars, met soms ingesloten luchtbellen en/of fossielentjes, van ongeveer 50 miljoen jaar oud. Copal is jonge amber variant. Ander handig feitje, Amber is licht en breekbaar en kan heel ergh makkelijk verward worden met kunststof. Waardoor het dus makkelijk na te maken is. Er zijn verschillende manieren om Amber van echt of nep te onderscheiden. Amber smelt als er een lucifer bij gehouden wordt, vanwege het gefossiliseerdhars. Het zal blijven drijven in een verzadigde zoutoplossing en het licht op onder een UV lamp.


De belangrijkste vindplaatsen van Amber is het Oostzeegebied. Daarnaast kan men de fossiele hars ook vinden in o.a. Denemarken, Dominicaanse republiek, Nederland, Syrië, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, de VS en Duitsland.

bottom of page