top of page

Amazoniet

Sterrenbeeld:

Maagd

Hardheid:

6

Chakra:

Hartchakra (4e) & keelchakra (5e)

Element:

Water

Dichtheid:

2,5 - 2,6

Kleur:

Groen of groenblauw, soms met zwarte insluitsels

Vindplaats:

Verenigde Staten (Colorado, de Amazone) en in het Oeralgebergte in Rusland

Planeet:

Uranus

Hoort bij de maand:

Augustus, September & December

Beschrijving:

Balans en bescherming tegen straling en schadelijke invloeden, daar staat dit kristal voor.


Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.), maar ook de invloeden van milieuvervuiling, wateraders, enzovoort. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Het versterkt de vrije wil, vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen.


Amazoniet is in staat om je te helpen bij het filteren van informatie, maar helpt je deze te combineren met intuïtie. Ook wordt dit mogelijk gemaakt, omdat ze in staat is om jouw mannelijke en vrouwelijke energieën in evenwicht te brengen, ook wel te accepteren.


Fysiek werkt Amazoniet ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling, zenuwen en het zenuwstelsel, de hersenen, hypofyse, thymus, osteoporose, tanden, huid en bij calciumtekort. Verder is deze steen sowieso goed voor de algehele gezondheid, om dat het jij helpt te harmoniseren.


Amazoniet helpt bij het openen en helen van de hart en keelchakra, hierdoor versterkt ze liefdevolle en duidelijk communicatie. Het opent je derde oog chakra voor de intuïtie. Tevens zal ze u helpen liefdevolle acties van andere wezen te helpen ontvangen. Jij mag er zijn, dit zal Amazoniet aan u laten merken op een liefdevolle en zachte wijze.

bottom of page