top of page

Agnitiet

Sterrenbeeld:

Maagd & Stier

Hardheid:

7

Chakra:

Basis chakra (1e) en Wortel chakra

Element:

Vuur

Dichtheid:

2,6

Kleur:

Rood, bruin, geel en ook transparant

Vindplaats:

Madagaskar

Planeet:

De Hematiet die zich bevindt in de kwarts is verbonden met Mars

Hoort bij de maand:

Niet bekend

Beschrijving:

Laten we beginnen met de vele namen van deze steen. Agnitiet is een kwarts voor met Hematiet. Door de Hematiet verkrijgt het haar rode kleur. Deze steen wordt dus ook wel Hematiet-Kwarts of Hematiet in Kwarts genoemd (Kwarts, ook bekend als Bergkristal). Door de rode kleur wordt deze steen Vuurkwarts genoemd, in het Engels is het Fire Quartz. Er is ook een andere schrijfwijze, Agnetiet, maar ook wordt de steen Hematoid Kwarts genoemd. Geloof het of niet, maar er zijn nog 2 namen: Pink Fire Azeztuliet of Red Healer.

Veel van de benamingen worden zometeen duidelijk. Agnitiet geeft namelijk toegang tot het Vuur van Divine Love, tot Goddelijke Liefde, dit is een vuur in het centrum van ons hart bevindt. Als je met de steen mediteert kun je de intense energie, soms zelfs door het voelen van hitte rond je hart ervaren. Je kunt het ook ervaren door het zien van een ROZE licht. (Pink betekend Roze) Als je de steen op het hart legt help je om dit licht in jou te ontwaken waardoor je deze liefde meer zal ervaren. Het gebied van het hart zal groeien en in kracht toenemen, je kunt letterlijk gaan zweten van hitte door dit contact. Door deze steen kan je ‘hogere hart’, wat ook wel ‘Inner hart’ wordt genoemd, ontwaken. Dit punt is de zetel van je Goddelijke Zelf van waar Innerlijke Wijsheid en Waarheid zich bevindt. Als dit punt is geactiveerd zal het Roze Vuur (Pink Fire) hier altijd

uitstralen en alles om zich heen zegenen, helen en doen ontwaken. Agnitiet is een steen van passie, moed en liefde. De expressie van onvoorwaardelijke liefde van deze steen beperkt zich niet alleen die van je partner, maar voor de hele wereld om je heen. Het opent ons potentieel, het diepe ‘weten’ van binnen uit dat liefde onze basis is, onze levenskracht en de drijvende energie is van ons Universum.

 

Agnitiet straalt door ons hele lichaam. De steen kan je cellen leren dat liefde de sleutel tot genezing van ziektes is. Dit maakt het een echt Nieuwe Tijdskristal (5D) dat ons bewust maakt om anders naar alles te kijken. Visualiseer het ‘Roze Vuur” en dat het iedere cel van je lichaam vult met de energie van Liefdevol Licht en dat daardoor je lichaam en geest zichzelf kan genezen. Het helpt je dus ook emotioneel genezen omdat het je gehele energieveld met liefde vult. Als je de liefde van deze steen ervaart en oude manieren van denken als sneeuw voor de zon verdwijnen kun je ongelooflijke momenten van vreugde ervaren.

 

De naam Agni betekend vuur in het Sanskriet. Agni de vedische god van het vuur werd zo’n 5000 jaar geleden in India aanbeden. Hij werd beschouwd als bron van het spirituele licht, levenskracht en onsterfelijkheid. Agnitiet stimuleert de vloeibare kristallen matrix van ons lichaam en helpt het lichaam te resoneren in totale eenheid. Dit vergroot kwaliteiten zoals intuïtie, heling, wilskracht en maakt je bewuster van je doel op aarde en vergroot je bewustzijn. Deze steen maakt je ook gevoeliger voor de energie van kristallen, ook voor die zich nog in de aarde bevinden. Voor hen die met de “Planetary Crystal Grid of Light” werken zouden dit kristal moeten gebruiken, omdat deze ons hogere lichtlichaam harmoniseert en doet ontwaken.

 

Het hematiet in de steen heeft een uitermate positieve invloed op het bloed en voorkomt dat negatieve energieën in de fijnstoffelijke lichamen terechtkomen. Hij helpt het spirituele licht in je lichaam te aarden, tevens helpt hij de goddelijke blauwdruk van “heelheid’ in het fysieke lichaam te activeren. Dit kristal helpt de ziel om weer in het lichaam terug te keren na uittreding of spirituele reizen. Deze steen geeft veel energie en vitaliseert, verjongt en maakt blij. De steen werkt zeer goed als u zich verloren of hopeloos voelt, hij herstelt de hoop en het vertrouwen in de toekomst en maakt de geest sterker. Goed voor vrouwen die zeer verlegen zijn en zich moeilijk kunnen uiten, door deze steen leren ze hun ‘mannetje’ te staan. Houd daarbij de steen in de zak of draag hem aan een ketting. De steen is ook weldadig voor een relatie die een sleur geworden is. De steen trekt aardige, liefdevolle minnaars aan.

 

Deze steen is dus echt veelzijdig. Ondanks al deze punten, hebben zelfs de beschrijvingen van Bergkristal en Hematiet een toepassing op deze vorm.

bottom of page